OPTIFLOAT | Vid grumlingar i synfältet

OPTIFLOAT är en ny produkt i Sverige och den enda som är till för dig som besväras av grumlingar i synfältet, även kallat ”floaters” eller ”svarta flugor”.

Över 50% upplever klarare syn efter 3 mån. behandling. 1 tablett per dag.

Eftersom OPTIFLOAT nyligen lanserats på den svenska marknaden är det säkrast i dagsläget att beställa OPTIFLOAT via Soflin pharma på tel. 08-661 17 11 alternativt  via denna hemsida. Se köp. Alternativt hör med din lokala optikerbutik.

Fraktfritt levererat hem i brevlådan. Inget abonnemangstvång.

Antioxidanter och växtextrakt i en effektiv kombination.

OPTIFLOAT är ett kosttillskott som innehåller aktiva substanser från pomeransextrakt, vindruvskärneextrakt samt L-lysin, C-vitamin och zink. Innehåller inga  färgämnen eller konserveringsmedel.

Tillverkat i Sverige.

Vad OPTIFLOAT är och vad det används för

OPTIFLOAT är en peroral behandling vid grumlingar i glaskroppen. OPTIFLOAT innehåller antioxidanter och växtextrakt, som visats ha en positiv effekt för att minska besvären av dessa grumlingar.

Glaskroppen består till 99% av vatten. Resten är främst hyaluronsyra. Glaskroppen är hos yngre fast i sin konsistens men blir alltmer lättflytande vid ökad ålder. Detta leder till att glaskroppen börjar sjunka ihop, vilket gör att den drar i näthinnan där den sitter fast.

När glaskroppen drar/delvis lossnar från näthinnan så kan det uppstå grumlingar i ögats glaskropp. Detta är en naturlig del av åldrandet. Den som råkar ut för det vänjer sig med tiden med dessa grumlingar i synfältet. Det som händer är att det bildas ihopklumpningar av kollagenfibrer. Dessa grumlingar uppfattas som trådar eller prickar som följer ögats rörelser och flyter omkring i synfältet. De syns tydligast i starkt ljus. Hos vissa syns de som diffusa fläckar.

I Sverige brukar benämningen hos gemene man vara glaskroppsgrumlingar eller ”floaters”. Närsynta har högre risk att få ”floaters” jämfört med normalsynta, pga att ögats volym är större hos närsynta

249 kr. 1 ask inkl. 30 tabletter

 


695 kr. 1 ask inkl. 90 tabletter

Näringsinformation 1 tablett:

L-lysin125 mg – DRI saknas
Hesperidin60 mg – DRI saknas
Vitamin C40 mg50% av DRI
Proanthocyanidiner24 mg – DRI saknas
Zink5 mg50% av DRI

DRI = Dagligt referensintag.

Ingredienser:Aktiva substanser: L-lysin, hesperidin, vitamin C, proantocyanidiner och zink.
Innehållsämnen: L-lysinmonohydroklorid, hesperidin från pomeransextrakt, vitamin C (askorbinsyra E300), proantocyanidiner från vindruvskärneextrakt, zinkglukonat vattenfritt, mikrokristallin cellulosa E460, croscarmellosnatrium E468, kiseldioxid E551, hydroxipropylmetylcellulosa E463, glycerol E422.

Dosering: 1 tablett dagligen, företrädesvis till frukost.
Överdosera inte den dagliga dosen.
Kosttillskott bör inte användas som alternativ till varierad kost. Förvaras utom räckhåll för barn.
Förvaras torrt i rumstemperatur.